Justin Dost — Projectcoördinator bij SPIE

Ik blijf elke dag nieuwe uitdagingen omarmen en streven naar succes in mijn carrière door vastberadenheid.

Justin Dost, 27 jaar oud, is een projectcoördinator en werkt momenteel bij SPIE, een bedrijf dat zich bezighoudt met diverse technische projecten.

29 april 2024
1 min. lezen

Binnen SPIE is Justin werkzaam op de projectenafdeling, waar hij zich voornamelijk bezighoudt met bruggensluizen en gemalen. Renovatieprojecten van bruggensluizen vormen een groot deel van zijn werk, waarbij hij vooral betrokken is bij de coördinatie van diverse disciplines.

Een recent project waar hij onlangs aan heeft gewerkt, is de renovatie van de brug Halfweg, gelegen net onder Amsterdam. In twaalf weken tijd werd deze brug volledig te gerenoveerd, waarbij verschillende aspecten zoals civiele werkzaamheden, werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties werden aangepakt, evenals het vervangen van het remmingwerk. “Ik vind het vooral leuk om betrokken te zijn bij het coördineren van verschillende disciplines,” vertelt Justin.

Zijn carrière begon echter niet bij SPIE, maar als een talent scout bij Yes. “Samen zochten we naar techprofessionals en hen begeleid bij het vinden van een passende baan,” herinnert Justin zich. “Na een jaar besloot ik verder te gaan met mijn opleiding. Nadat ik mijn opleiding had afgerond, zocht ik weer contact met Yes tech careers om te kijken of er mogelijkheden waren bij SPIE. Na enkele enthousiaste gesprekken begon ik aan mijn avontuur bij SPIE.”

“Tijdens het volgen van het Smart Skills ontwikkelprogramma en het werken bij SPIE kreeg ik voortdurend steun van Yes tech careers,” vertelt Justin, “zowel tijdens cursusdagen als via regelmatige bezoeken van Yes. Deze steun hielp me niet alleen professioneel te groeien, maar ook om mijn weg te vinden binnen SPIE. Ik kon altijd terecht met mijn vragen.”

Het samenwerken met collega’s van Yes tech careers, het uitvoeren van opdrachten en het geven en ontvangen van feedback, waren allemaal waardevolle leermomenten die hij nu nog steeds toepast in zijn dagelijkse werk.

“Voor mij draait het om voortdurende ontwikkeling en verbetering,” zegt Justin. “Elke dag brengt nieuwe situaties met zich mee die ik op een andere manier moet aanpakken. Door mijn vastberadenheid om te groeien, blijf ik streven naar succes in mijn loopbaan.”

Onze succesverhalen

voorstel rondje Wout Raap — Projectleider bij Machinefabriek Rusthoven

“Het ontwikkel- programma gaf me nieuwe inzichten en ik kan ze nu in een volgende fase toepassen.

voorstel rondje Eva Elting — Maintenance Engineer bij Freudenberg

“Bij Yes tech careers kijken ze niet alleen naar jou als techprofessional, maar ook naar jou als persoon en jouw wensen.

voorstel rondje Trea van der Vecht en Antoinette Tanke — Saxion (AMA)

“We willen onze techprofessionals voorbereiden op de nieuwe industriële realiteit.

voorstel rondje Susanne van de Kop en Anne van de Ven — Rademaker

“Yes begrijpt ons vakgebied, dat is essentieel in ons complexe werkveld!

voorstel rondje Mandy Broekman — Engineer bij DOC Kaas

“Samenwerken en mensen in hun krachten proberen te zetten vind ik het leukst om te doen.

voorstel rondje Lars Mélotte — Mechanical Engineer bij Heemhorst

“Een probleem tegenkomen is nooit leuk, maar een probleem oplossen het allerleukst.

voorstel rondje Friso Staal — Proces Engineer bij Menicon

“De gesprekken die ik met Yes voerde lieten mij niet als een nummertje voelen. Dat hielp tijdens het maken van mijn beslissing.