Lars Mélotte — Mechanical Engineer bij Heemhorst

Een probleem tegenkomen is nooit leuk, maar een probleem oplossen het allerleukst.

05 januari 2023
3 min. lezen

Lars Mélotte (26) is Mechanical Engineer. Via Yes werkt hij nu anderhalf jaar bij Heemhorst, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van machines en installaties voor opslag, transport en de verwerking van stortgoederen. Wat dat precies voor machines zijn vroegen we Lars zelf, net als hoe zijn band met Yes is, wat zijn dagelijkse werkzaamheden zijn en welke ontwikkeling hij tot nu toe heeft doorgemaakt.

Na mijn eerste baan als engineer was ik op zoek naar iets nieuws. Via-via had ik al van Yes gehoord en toevallig namen zij al contact met me op. De gesprekken voelden direct goed en zo kon ik al heel snel aan de slag bij Heemhorst in Nieuwleusen. We maken hier bulkhandelingsmachines voor de dierenindustrie. Machines om dierenvoeding te maken. Brokken voor rundvee en paarden, bijvoorbeeld.

Ik teken vooral machines en werk ze uit, zodat ze in productie genomen kunnen worden, maar tegenwoordig doe ik ook bestellingen voor onderdelen en meet ik zelf machines in, om te controleren of ze wel echt passen op de manier zoals wij het voor ons zien. Die stappen heb ik hier vrij snel kunnen zetten.

“Het zetten van stappen in mijn ontwikkeling vind ik heel tof”

Ik begon als engineer, dan ben je vooral aan het tekenen en is het belangrijk om het tekenpakket en de producten te leren kennen. Na een tijdje gaf ik aan dat ik de ambitie had om door te groeien tot Lead Engineer. In die rol krijg je meer verantwoordelijkheid en mag je ook meer eigen projecten doen. Inmiddels heb ik al een handvol kleine projecten als Lead Engineer kunnen doen, dus dat is heel mooi.

Het zetten van die stappen in mijn ontwikkeling vind ik ook heel tof. Soms heb ik nog wel het gevoel dat ik het product bijvoorbeeld nog niet genoeg ken om echt zelfstandig beslissingen te maken, maar daar helpen mijn collega’s me dan mij. Ik word hier heel goed begeleid en daardoor zie ik mezelf echt nog wel stappen maken. Ik werk steeds zelfstandiger en merk dat ik steeds grotere projecten op kan pakken.

“De soft skills die ik leer, kan ik direct in de praktijk inzetten”

Daar helpt Yes me ook enorm bij. Eens per kwartaal komt Peter, mijn vaste contactpersoon bij Yes, hier op bezoek. We bespreken dan met de opdrachtgever over hoe alles gaat. We evalueren mijn werk en kijken of we nog meer voor elkaar kunnen betekenen, bijvoorbeeld in begeleiding of opleiding. Dat is heel prettig. Zo blijf je elkaar ontwikkelen.

Een belangrijk onderdeel van die ontwikkeling was voor mij het volgen van het Smart Skills Program. Dat is een ontwikkelprogramma van Yes, waarin je vooral ook je soft skills verbetert. Dat moet ook, als Lead Engineer krijg je bijvoorbeeld al meer te maken met leveranciers en projectleiders. Dan komen die smart en soft skills heel goed van pas. Je moet goed weten en leren wat je plek is, je grenzen duidelijk aangeven. Dat heb ik geleerd in het Smart Skills Program en kan ik dus ook meteen in de praktijk brengen, dat is heel waardevol.

“Vanaf het eerste moment voelde ik vertrouwen” “Het gevoel bij Yes is überhaupt heel goed. ”

Als je via Yes wordt gedetacheerd krijg je ook direct een contract voor onbepaalde tijd, en daarnaast is er dus het opleidingstraject om die soft skills bij te spijkeren. Dat sprak me heel erg aan. Ik ben nog jong en kan nog veel leren, dus dat ik die kans hier krijg vind ik geweldig. En het is ook leuk om tijdens dat programma van mede-Yessers te horen voor werk zij doen. We kunnen allemaal iets van elkaar leren, dat is mooi om te zien.

Uiteindelijk leer ik ook nog iedere dag. Een probleem tegenkomen is nooit leuk, maar het oplossen ervan is het allerleukst. Als dat is gelukt, heb ik weer een goede dag gehad. Al met al ben ik best wel trots op mijn ontwikkeling en de groei die ik hier heb doorgemaakt, bijvoorbeeld door een groot project zelfstandig te kunnen doen. Uiteindelijk wil ik nog verder doorgroeien tot Projectleider. Dan ben je meer in contact met de klant en monteurs ter plekke, maar moet je nog steeds technische ondersteuning kunnen geven. Voor mij komt daar alles bij elkaar, dus dat is iets moois om naar uit te kijken.

Onze succesverhalen

voorstel rondje Wout Raap — Projectleider bij Machinefabriek Rusthoven

“Het ontwikkel- programma gaf me nieuwe inzichten en ik kan ze nu in een volgende fase toepassen.

voorstel rondje Trea van der Vecht en Antoinette Tanke — Saxion (AMA)

“We willen onze techprofessionals voorbereiden op de nieuwe industriële realiteit.

voorstel rondje Friso Staal — Proces Engineer bij Menicon

“De gesprekken die ik met Yes voerde lieten mij niet als een nummertje voelen. Dat hielp tijdens het maken van mijn beslissing.

voorstel rondje Rein Veenstra — OT Engineer bij Friesland Campina

“Ik geloof dat als je samenwerkt en opgedane kennis bundelt, je in staat bent om hele mooie resultaten te bereiken.

voorstel rondje Susanne van de Kop en Anne van de Ven — Rademaker

“Yes begrijpt ons vakgebied, dat is essentieel in ons complexe werkveld!

voorstel rondje Eva Elting — Maintenance Engineer bij Freudenberg

“Bij Yes tech careers kijken ze niet alleen naar jou als techprofessional, maar ook naar jou als persoon en jouw wensen.

voorstel rondje Mandy Broekman — Engineer bij DOC Kaas

“Samenwerken en mensen in hun krachten proberen te zetten vind ik het leukst om te doen.

voorstel rondje Justin Dost — Projectcoördinator bij SPIE

“Ik blijf elke dag nieuwe uitdagingen omarmen en streven naar succes in mijn carrière door vastberadenheid.