Eva Elting — Maintenance Engineer bij Freudenberg

Bij Yes tech careers kijken ze niet alleen naar jou als techprofessional, maar ook naar jou als persoon en jouw wensen.

08 december 2023
2 min. lezen

Ik werk nu bij Freudenberg en heb altijd de ondersteuning vanuit Yes tech careers als prettig ervaren. Op mijn werkplek moest ik wel echt wennen aan het werken tussen monteurs. Maar uiteindelijk heb ik mijn weg daar wel gevonden, mede dankzij de ondersteuning vanuit Yes.

De ervaringen waren vanaf het begin al goed. Ze zijn gemakkelijk en snel te bereiken via de telefoon en Whatsapp. Het is ook wat persoonlijker dan via de mail, dat vind ik wel fijn. En het feit dat iedereen elkaar kent, komt doordat de organisatie niet zo groot is. Je spreek iedereen wel een keer, of dat nou op een kerstborrel is of elders. Je bent geen nummertje. Ik heb in elk geval niet het gevoel dat je maar een kandidaat bent die ze ergens inzetten, maar ook dat er naar de persoon wordt gekeken en wat jij wilt.

“Ik kreeg passende vacatures toegestuurd en op basis daarvan werd een intakegesprek gepland.”

Yes heeft mij geholpen bij het filteren van alle mogelijke banen die er op dat moment waren. Ik wist namelijk nog niet wat ik precies wilde. Ik studeerde WTB en Technische Bedrijfskunde. Daar kun je letterlijk alle kanten mee op. En ik denk dat Hielke vanuit Yes een goede keuze in het gesprek heeft gemaakt wat het beste zou aansluiten. Ik kreeg een aantal vacatures toegestuurd welke het beste bij mij matchte en op basis daarvan werd er een intakegesprek gepland.

Ik werk bij Freudenberg in zowel Emmen als Arnhem als Maintenance Engineer. Ik houd mij voornamelijk bezig met het preventieve onderhoud van machines. Op dit moment blussen we nog brandjes, maar willen iets meer inzicht in wat er überhaupt speelt in de fabriek en daar meer op kunnen sturen. Daarom ben ik aangenomen. Ik doe dat aan de hand van analyses en gesprekken met monteurs. We zijn onlangs van start gegaan met ons nieuwe onderhoudssysteem en ben nu bezig om de laatste kinderziektes eruit te halen, zodat het helemaal perfect werkt. Vanuit daar willen we weer een nieuwe stap maken richting preventief en collectief onderhoud.

Het is daarom ook geen dag hetzelfde. En dat komt ook wel omdat ik op twee locaties werk. Als er hier in Emmen niks aan de hand is speelt er in Arnhem wel weer wat.

Bovendien had ik van tevoren niet al te veel verwachtingen van het Smart Skills ontwikkelprogramma. Dat komt omdat het aansloot bij mijn vorige studies. Ik ben er open in gegaan en had voor mij een aantal eyeopeners. Ik heb geleerd dat niet iedereen hetzelfde denkt. Aan de hand van oefeningen en opdrachten ben ik er op een andere manier naar gaat kijken. Dat was verhelderend. Die ontwikkeling pas ik nu dagdagelijks toe in mijn werkzaamheden.

Wat betreft de toekomst, er liggen nog genoeg mooie projecten op mij te wachten bij Freudenberg en hoop daar nog heel lang voldoening uit te halen.

Onze succesverhalen

voorstel rondje Wout Raap — Projectleider bij Machinefabriek Rusthoven

“Het ontwikkel- programma gaf me nieuwe inzichten en ik kan ze nu in een volgende fase toepassen.

voorstel rondje Mandy Broekman — Engineer bij DOC Kaas

“Samenwerken en mensen in hun krachten proberen te zetten vind ik het leukst om te doen.

voorstel rondje Lars Mélotte — Mechanical Engineer bij Heemhorst

“Een probleem tegenkomen is nooit leuk, maar een probleem oplossen het allerleukst.

voorstel rondje Friso Staal — Proces Engineer bij Menicon

“De gesprekken die ik met Yes voerde lieten mij niet als een nummertje voelen. Dat hielp tijdens het maken van mijn beslissing.

voorstel rondje Trea van der Vecht en Antoinette Tanke — Saxion (AMA)

“We willen onze techprofessionals voorbereiden op de nieuwe industriële realiteit.

voorstel rondje Susanne van de Kop en Anne van de Ven — Rademaker

“Yes begrijpt ons vakgebied, dat is essentieel in ons complexe werkveld!

voorstel rondje Justin Dost — Projectcoördinator bij SPIE

“Ik blijf elke dag nieuwe uitdagingen omarmen en streven naar succes in mijn carrière door vastberadenheid.