Wout Raap — Projectleider bij Machinefabriek Rusthoven

Het ontwikkel- programma gaf me nieuwe inzichten en ik kan ze nu in een volgende fase toepassen.

04 augustus 2023
2 min. lezen

In het noordelijke Groningen ligt Machinefabriek Rusthoven, een bedrijf dat zich specialiseert in bewegend staal. Via Yes werkt hier Wout Raap, een gedreven en ervaren projectleider met een passie voor zijn vak.

Bij aankomst op de bouwplaats heeft Wout er al een nachtdienst opzitten. Als projectleider leidt hij een dynamisch team dat dag en nacht werkt aan het bouwproject bij de Hoge Euvelgunnerbrug op de N7. Samen met een uitvoerder wisselt hij diensten af, waardoor ze 24 uur per dag het metaal bewerken voor dit ambitieuze project. Het is onderdeel van de algehele vernieuwing van Knooppunt Julianaplein.

“Ik zie het als een uitdaging en ik ben enthousiast om deze functie op deze manier nog lang voort te zetten.”

Wout Raap - Projectleider bij machinefabriek Rusthoven

Geen dag is hetzelfde voor Wout; “Dit project zorgt voor veel variatie in mijn werkzaamheden. Soms ben ik bezig met het opbouwen van een steiger, dan weer leg ik ergens een dekzeil neer, en even later ben ik bezig met het bekijken van een tekening. Ook moeten we beslissingen nemen, zoals doorgaan met een bepaalde activiteit, een brug openen of sluiten. Het is een dynamische en uitdagende functie waarin ik veel verantwoordelijkheid draag.” De verantwoordelijkheid weegt zwaar, maar Wout omarmt de uitdaging met open armen.

Onlangs stond het team voor een cruciale opgave: de ballastkist, een essentieel onderdeel van het project; “In week zeventien hebben we deze verwijderd, aangepast, geconserveerd en verzwaard voor hergebruik. Nu in deze week hebben we de taak deze opnieuw te monteren op het nieuwe val.’’

Naast zijn werkzaamheden neemt Wout ook deel aan het Smart Skills ontwikkelprogramma, waarin hij zijn soft skills en communicatievaardigheden verfijnt; “Hier ligt de focus vooral op soft skills en communicatie, wat goed van pas komt bij het samenwerken met nieuwe collega’s, waarmee ik een betere band kan opbouwen en gemakkelijker beslissingen kan nemen.”

Dankzij zijn persoonlijke groei en het ontwikkelprogramma kan Wout nu met vertrouwen en enthousiasme uitdagingen aangaan in zijn nieuwe werkomgeving: “Het ontwikkelprogramma heeft me nieuwe inzichten gegeven en hoewel sommige elementen bekend zijn, kan ik ze toch in een nieuwe fase toepassen. Dit komt goed van pas in mijn nieuwe werkomgeving en bij mijn nieuwe bedrijf. Ik zie het als een uitdaging en ik ben enthousiast om deze functie lang voort te zetten op deze manier.”

Onze succesverhalen

voorstel rondje Justin Dost — Projectcoördinator bij SPIE

“Ik blijf elke dag nieuwe uitdagingen omarmen en streven naar succes in mijn carrière door vastberadenheid.

voorstel rondje Friso Staal — Proces Engineer bij Menicon

“De gesprekken die ik met Yes voerde lieten mij niet als een nummertje voelen. Dat hielp tijdens het maken van mijn beslissing.

voorstel rondje Susanne van de Kop en Anne van de Ven — Rademaker

“Yes begrijpt ons vakgebied, dat is essentieel in ons complexe werkveld!

voorstel rondje Mandy Broekman — Engineer bij DOC Kaas

“Samenwerken en mensen in hun krachten proberen te zetten vind ik het leukst om te doen.

voorstel rondje Rein Veenstra — OT Engineer bij Friesland Campina

“Ik geloof dat als je samenwerkt en opgedane kennis bundelt, je in staat bent om hele mooie resultaten te bereiken.

voorstel rondje Trea van der Vecht en Antoinette Tanke — Saxion (AMA)

“We willen onze techprofessionals voorbereiden op de nieuwe industriële realiteit.

voorstel rondje Lars Mélotte — Mechanical Engineer bij Heemhorst

“Een probleem tegenkomen is nooit leuk, maar een probleem oplossen het allerleukst.

voorstel rondje Eva Elting — Maintenance Engineer bij Freudenberg

“Bij Yes tech careers kijken ze niet alleen naar jou als techprofessional, maar ook naar jou als persoon en jouw wensen.