Rein Veenstra — OT Engineer bij Friesland Campina

Ik geloof dat als je samenwerkt en opgedane kennis bundelt, je in staat bent om hele mooie resultaten te bereiken.

Rein is 24 jaar en heeft altijd al een passie gehad voor technologie. Na zijn studie elektronica aan de Hanzehogeschool in Groningen vond hij via Yes tech careers zijn weg naar Friesland Campina in Beilen, waar hij momenteel werkt als OT Engineer.

05 juni 2024
1 min. lezen

Het was niet alleen zijn vaardigheid in PLC-programmering en netwerkbeheer die hem daar bracht, maar ook de klik die hij voelde bij het benaderen van Yes tech careers: ”Momenteel werk ik als OT Engineer bij Friesland Campina in Beilen. Mijn taken omvatten voornamelijk PLC-programmering en het beheren van het netwerk in de fabriek. Het is een dynamische omgeving, omdat de fabriek snel groeit en veranderingen constant plaatsvinden. Ik ben vaak bezig met het implementeren van oplossingen voor uitdagende vraagstukken, waardoor de fabriek soepeler kan draaien en het personeel prettiger kan werken.”

Ik kwam online hun benadering van persoonlijke ontwikkeling tegen, wat me meteen aansprak. Na contact te hebben opgenomen, verliep alles soepel en al snel kon ik aan de slag. Yes heeft me niet alleen geholpen bij het vinden van een baan, maar ze boden ook het Smart Skills ontwikkelprogramma aan, wat me echt heeft geholpen als startende techprofessional.

Het programma heeft mijn verwachtingen overtroffen. Ik stond er eigenlijk vrij open in, omdat ik nog nooit van zoiets had gehoord van een detacheerder. Maar vanaf de eerste dag wist ik dat het een waardevolle ervaring zou worden. Een van de hoogtepunten was zeker de focus op persoonlijke ontwikkeling en het belang van samenwerking. Ik heb geleerd om te reflecteren op mijn werk en om feedback te geven en te ontvangen in teamverband. Dat zijn vaardigheden die ik elke dag in mijn werk kan toepassen.

Voor mij draait het allemaal om samenwerken en het begrijpen van de benodigde kennis. Ik geloof dat door samenwerking en het bundelen van kennis, je in staat bent om hele mooie dingen te realiseren. En dat is precies wat ik elke dag probeer te doen in mijn rol als OT Engineer.

Onze succesverhalen

voorstel rondje Lars Mélotte — Mechanical Engineer bij Heemhorst

“Een probleem tegenkomen is nooit leuk, maar een probleem oplossen het allerleukst.

voorstel rondje Susanne van de Kop en Anne van de Ven — Rademaker

“Yes begrijpt ons vakgebied, dat is essentieel in ons complexe werkveld!

voorstel rondje Trea van der Vecht en Antoinette Tanke — Saxion (AMA)

“We willen onze techprofessionals voorbereiden op de nieuwe industriële realiteit.

voorstel rondje Justin Dost — Projectcoördinator bij SPIE

“Ik blijf elke dag nieuwe uitdagingen omarmen en streven naar succes in mijn carrière door vastberadenheid.

voorstel rondje Friso Staal — Proces Engineer bij Menicon

“De gesprekken die ik met Yes voerde lieten mij niet als een nummertje voelen. Dat hielp tijdens het maken van mijn beslissing.

voorstel rondje Mandy Broekman — Engineer bij DOC Kaas

“Samenwerken en mensen in hun krachten proberen te zetten vind ik het leukst om te doen.

voorstel rondje Wout Raap — Projectleider bij Machinefabriek Rusthoven

“Het ontwikkel- programma gaf me nieuwe inzichten en ik kan ze nu in een volgende fase toepassen.

voorstel rondje Eva Elting — Maintenance Engineer bij Freudenberg

“Bij Yes tech careers kijken ze niet alleen naar jou als techprofessional, maar ook naar jou als persoon en jouw wensen.